Общо 12 630 са подвижните секционните избирателни комисии. Това заяви говорителят

...
Общо 12 630 са подвижните секционните избирателни комисии. Това заяви говорителят
Коментари Харесай

12 630 са подвижните секционни избирателни комисии

Общо 12 630 са преносимите секционните изборни комисии. Това съобщи представителят на ЦИК Димитър Димитров на брифинг, отдаден на днешните парламентарни избори.
Подвижните СИК, които са за хора с увреждания са 283, 199 са открити в лечебните заведения, за карантинирани и изолирани секциите са 46, в местата за задържане има 12 секционни комисии. 465 са изборните секции в чужбина. От оповестените 6986 претенденти за народни представители – 2 073 дами и 4 913 мъже.
 Сигнал за неприятна организация с машинното гласоподаване в изборна секция в София Сигнал за неприятна организация с машинното гласоподаване в изборна секция в София
Сигнал за недобра организация при провеждането на машинното гласоподаване получи Actualno.com. Наша читателка ни разказа перипериите си при...
Всички секции са открити, а за тези в чужбина има една единствена секция, която не е открита заради обстановката с ковид, уточни Таня Цанева. Към момента ЦИК към момента няма подготвеност с изборната интензивност, а малко-късно ще я поддадат. До 12 ч. ЦИК ще имат изборна интензивност. Все още се събира информацията и ЦИК сега има съвещание.
Медиите са осведомени за казуса в четвърти избирателен регион във Велико Търново и ЦИК се наложи да вземе съществено решение – да бъде прекъснато гласуването с машини в целия избирателен регион на Велико Търново.
ЦИК даде инструкции при броене на гласовете след края на изборния ден да бъде водещо начало номерът на листата, изясни Таня Цанева. Други по-сериозни сигнали ЦИК нямат. От РИК-Бургас имало позвъняване, че през вчерашния ден били предоставени химикали с черен цвят, само че към този момент били заменени със сини. Хората, които са дали своят вот с черен химикал, вотът им ще бъде зачете.
Напълно е допустимо да е имало дребни отклонения или леки забавяния в откриването на изборния през днешния ден. Други проблеми с изключение на във Велико Търново не са открити проблеми с машинното гласоподаване. ЦИК може да санкционира организация, която не съблюдава реда за изборната тишина.
 ЦИК: Доколко са проработили машините за вота ще знаем към 11 часа ЦИК: Доколко са проработили машините за вота ще знаем към 11 часа
" Доколко са проработили машините за вота ще знаем към 11 ч., когато ще можем да имаме цялостна картина или противоположна връзка с всяка една от р...
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР